Wijksaam: voor al uw vragen over wonen, welzijn en zorg

Samen zorgen voor een goed leven: in uw eigen huis en wijk. Met goede zorg als dat nodig is en genoeg te doen en contacten in de buurt. Met elkaar en voor elkaar. Dat is Wijksaam. Wijksaam is er voor de ondersteuning van het dagelijkse leven van alle bewoners in de gemeente Wierden.

Het vangnet voor bewoners

Het vormt het vangnet voor bewoners die geen zorg krijgen via het zorgloket, maar die wel behoefte hebben aan ondersteuning. Er moeten geen mensen tussen wal en schip vallen. Onder Wijksaam vallen de algemene voorzieningen. Dit zijn alle voorzieningen waar bewoners naar toe kunnen zonder een indicatie te hebben en/of doorverwijzing. Iedereen is welkom. Dit kan gaan van dagbesteding tot sportactiviteiten voor jongeren. Woonservice is gericht op preventie.

Een prettige en veilige woonomgeving

Leefbaarheid is een belangrijk thema waar Wijksaam op inzet: elkaar ontmoeten, een prettige en veilige leefomgeving en goede buurtcontacten. Zo zijn er onder andere wijkschouwen, een ipad cursus, kookworkshops, creatieve lessen en verschillende ontmoetingsactiviteiten.

De vijf partners van Wijksaam

Wijksaam bestaat uit vijf partners die al jaren samenwerken: de gemeente Wierden, Reggewoon, Stichting De Welle, Carintreggeland en ZorgAccent. Samen met bewoners zetten zij zich in om Wijksaam vorm te geven en uit te voeren.