Zo mooi kan een veilige keuken zijn

Een inductiekookplaat is veiliger dan een gaskookplaat, laat zich gemakkelijker schoonmaken en ziet er ook nog fraai uit. Mooi en veilig gaan dus prima samen in uw keuken.

Laden in plaats van kastjes

De keuken is een plek in huis waar we veel tijd doorbrengen. Dan is het prettig als de keuken niet alleen fraai, maar ook veilig en praktisch is. Een inductiekookplaat ligt misschien voor de hand, maar heeft u ook wel eens nagedacht over laden in plaats van kastjes? Laden in uw keukenblok zijn niet alleen mooi, maar ze zijn ook praktischer dan keukenkastjes. Bij keukenladen kunt u makkelijker zien wat u wilt pakken, maar u hoeft ook minder verder te reiken, u kunt de laden namelijk helemaal uittrekken.

Spoelbakken die minder diep zijn

Ook handig is een spoelbak die wat minder diep is. Er zijn tegenwoordig spoelbakken op de markt die maar 12 centimeter diep zijn, u heeft dan alles binnen handbereik. Ook fraai en vooral bijzonder behulpzaam zijn speciale pakrails aan uw aanrechtblad. Deze staan niet alleen hele luxe. Tijdens het koken kunt u er even op steunen, of u pakt zich eraan vast als u zittend kookt en toch even wilt gaan staan.

Extra maatregelen bij dementie

Bij dementie kunnen extra maatregelen nodig zijn in de keuken. Zorg dat spullen op vaste plekken staan. Maak eventueel gebruik van doorzichtige voorraadpotten, zodat direct duidelijk is wat er in de potten zit. Besteed aandacht aan brandveiligheid. Vergeetachtigheid kan ertoe leiden dat een pan op het vuur blijft staan. Er zijn speciale kookbeveiligers die ervoor zorgen dat er geen vlam in de pan ontstaat en het gas of de elektriciteit direct afsluiten als er rookontwikkeling ontstaat. Plaats sowieso op iedere verdieping in huis rookmelders.

Vragen over wonen, welzijn en zorg? Neem contact op met Wijksaam

Bent u inwoner van de gemeente Wierden en heeft u een vraag over uw eigen woonsituatie? Of heeft u de zorg voor iemand met met dementie en behoefte aan ondersteuning? Hiervoor kunt u terecht bij Wijksaam. Neem voor vragen contact op met Wijksaamcoƶrdinator Anneke Baan of Marieke Huiskes. Zij zoeken samen met u naar een oplossing als u ondersteuning nodig hebt.