Lang zult u wonen in Wierden

Veel mensen zijn tevreden over het huis en de buurt waar ze nu wonen. Maar weinig mensen stellen zichzelf de vraag: is mijn huis ook geschikt voor de toekomst? Met Lang zult u wonen informeert de gemeente Wierden u samen met Wijksaam over de mogelijkheid om uw woning veiliger en comfortabeler te maken. Ook als u of uw naaste te maken krijgt met dementie. 

Praktische tips en adviezen

Als u wilt blijven wonen waar u nu woont, is het verstandig op tijd na te denken over de vraag of uw huis daar ook geschikt voor is. Een veelgebruikte term is dat uw huis levensloopgeschikt of levensloopbestendig moet zijn. Dat betekent dat uw woning is ingericht en voorbereid op uw oude dag. Uw woning verandert niet, maar uw eigen situatie kan wel plotseling veranderen. Op deze site vindt u praktische tips en adviezen om uw huis zo in te richten dat u er prettig en veilig kunt blijven wonen.

Wonen met dementie

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. In 2015 woonden in de gemeente Wierden 380 mensen met dementie. De komende jaren neemt het aantal verder toe. In 2040 zijn er naar verwachting 750 mensen in Wierden met dementie. In de praktijk blijkt dat mensen met dementie en hun mantelzorgers graag zo lang mogelijk thuis en in hun vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Als gemeente Wierden en Wijksaam willen we dat graag voor onze inwoners mogelijk maken. Op deze site vindt u naast algemene tips voor een veilige woonomgeving daarom ook veel praktische tips en adviezen om de woning dementievriendelijk te maken.

Vragen over welzijn, wonen en zorg?

Bent u inwoner van de gemeente Wierden en heeft u een vraag over uw eigen woonsituatie, een naaste met dementie of behoefte aan ondersteuning? Hiervoor kunt u terecht bij Wijksaam. Wijksaam is er voor de ondersteuning in het dagelijkse leven van alle bewoners in de gemeente Wierden.