Hoe veilig komt u thuis?

Ook rondom uw huis kunt u met soms kleine ingrepen de veiligheid en het comfort sterk verbeteren. Met goede buitenverlichting en een toegangspad zonder hindernissen bent u al een heel eind op weg.

Pak hoogteverschillen aan

Hoe zit het met het hoogteverschil van uw woning naar uw tuin? Moet u daarvoor een flinke stap maken? Hoogteverschillen van binnen naar buiten zijn nog in veel woningen aanwezig en verhogen de kans dat u struikelt. Ook dat ooit zo mooie grindpad kan heel vervelend worden als u met een rollator, rolstoel of kinderwagen de voordeur probeert te bereiken. Als het gaat om het veiliger en comfortabeler maken van de ruimte rondom uw huis is het goed om naar de toegankelijkheid te kijken en te zorgen dat u zo veilig en prettig mogelijk uw woning in en uit kunt. Daarvoor helpt ook een automatische buitenverlichting. Met een bewegingsmelder brandt het licht zodra u eraan komt, zodat u in het donker goed zicht hebt op eventuele obstakels.

Hoe zichtbaar is uw woning?

Ook belangrijk om in de gaten te houden: is uw huisnummer nog steeds goed zichtbaar? In de loop der jaren kunnen heggen en bomen het zicht op huisnummer belemmerd hebben. Mocht u of iemand in uw woning ooit spoedeisende hulp nodig hebben, dan is een zichtbaar huisnummer van levensbelang. Bij dementie is de zichtbaarheid van uw woning ook van groot belang. Help het oriëntatievermogen een handje door te zorgen dat uw woning niet alleen goed zichtbaar is, maar creëer ook duidelijke herkenningspunten, bijvoorbeeld met een kleur voordeur die heel herkenbaar is.

Vragen over wonen, welzijn en zorg? Neem contact op met Wijksaam

Bent u inwoner van de gemeente Wierden en heeft u een vraag over uw eigen woonsituatie? Of heeft u de zorg voor iemand met met dementie en behoefte aan ondersteuning? Hiervoor kunt u terecht bij Wijksaam. Neem voor vragen contact op met Wijksaamcoördinator Anneke Baan of Marieke Huiskes. Zij zoeken samen met u naar een oplossing als u ondersteuning nodig hebt.